Nagyon szívesen! Úgy tűnik, hogy önöknél is fennállhat a tejfehérjére vagy a laktózra való érzékenység, esetleg intolerancia. Ilyen esetekben érdemes tejmentes, illetve laktózmentes alternatívák után nézni, hogy elkerüljétek a kellemetlen tüneteket. Szerencsére ma már rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, hogy kiváltsuk a tejtermékeket, legyen szó növényi alapú italokról, tejmentes sajtokról vagy egyéb alternatívákról.
Köszönjük kérdését! Az élelmiszeriparban a tejsav előállításához használhatnak tej- és tejipari alapanyagokat is. Amennyiben a tejsav nem szintetikus úton, hanem bioszintézis révén jön létre, akkor a glükóz és keményítő mellett tápanyagként laktózt, tejsavót és kazeint is alkalmazhatnak. Tehát érzékenység esetén a tejsav fogyasztását csak akkor kell kerülni, ha azt allergénként – például vastagon szedett, nagybetűs vagy aláhúzott formában – feltüntetik a termék csomagolásán. Ha nincs külön kiemelve, akkor növényi eredetű, és tejmentes étrendben is biztonsággal fogyasztható. Fontos hangsúlyozni, hogy a tejsav nem azonos a tejsavóval!
Köszönöm. Meg fogom próbálni ezt a verziót is.
KÖSZÖNÖM A HASZNOS TANÁCSOKAT, NÁLUNK INKÁBB HASMENÉST OKOZ SAJNOS !
Nagyon szívesen! Úgy tűnik, hogy önöknél is fennállhat a tejfehérjére vagy a laktózra való érzékenység, esetleg intolerancia. Ilyen esetekben érdemes tejmentes, illetve laktózmentes alternatívák után nézni, hogy elkerüljétek a kellemetlen tüneteket. Szerencsére ma már rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, hogy kiváltsuk a tejtermékeket, legyen szó növényi alapú italokról, tejmentes sajtokról vagy egyéb alternatívákról.
Köszönöm szépen, megpróbálom. Már régen laktózmentes tejféléket fogyasztok, de a többi hatóanyagról nem tudtam.
Jó napot, a tejsav-nak nincsen köze a tejhez ugye? Vagy ez is attól függ, hogy miből van kivonva?
Köszönjük kérdését! Az élelmiszeriparban a tejsav előállításához használhatnak tej- és tejipari alapanyagokat is. Amennyiben a tejsav nem szintetikus úton, hanem bioszintézis révén jön létre, akkor a glükóz és keményítő mellett tápanyagként laktózt, tejsavót és kazeint is alkalmazhatnak. Tehát érzékenység esetén a tejsav fogyasztását csak akkor kell kerülni, ha azt allergénként – például vastagon szedett, nagybetűs vagy aláhúzott formában – feltüntetik a termék csomagolásán. Ha nincs külön kiemelve, akkor növényi eredetű, és tejmentes étrendben is biztonsággal fogyasztható. Fontos hangsúlyozni, hogy a tejsav nem azonos a tejsavóval!